79ο Podcast

Σημερινοί μου καλεσμένοι είναι ο δρομέας και βιοχημικός Νίκος Γκουτζουρέλας μαζί με την δρομέα, βιοχημικό και διατροφολόγο Μαρία Κανάκη από το γραφείο Fitme Nutrime.

 

Ο Νίκος είναι Βιοχημικός – Βιοτεχνολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αλλά και διδακτορικού στη ‘Βιοχημεία’. Έχει συνυπογράψει 29 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου «Διαλειμματική νηστεία και αποφυγή νόσων».  Παράλληλα έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Η Μαρία είναι από το 2009 Βιοχημικός – Βιοτεχνολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Επίσης από το 2013 είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας στην Επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με τίτλο «Διατροφή στην Υγεία και τη Νόσο». Παράλληλα έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά εργασίες της σε θέματα που αφορούν τα αντιοξειδωτικά, τα βιολειτουργικά τρόφιμα αλλά και την κατάσταση θρέψης ογκολογικών ασθενών.

Αμφότεροι συνεργάζονται με αθλητικές ακαδημίες και γυμναστήρια στον τομέα της διατροφικής εκπαίδευσης και παρακολούθησης ενώ το 2020 ίδρυσαν το γραφείο Fitme Nutrime όπου καθημερινά εξυπηρετεί το κοινό αλλά και αθλητές επιδόσεων σε δια ζώσης και online συνεδρίες.

Με την Μαρία και το Νίκο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αφού θα μιλήσουμε για την διατροφή του δρομέα, τα συμπληρώματα διατροφής, για διάφορες εργογόνες ουσίες όπως την καφεΐνη, θα αναλύσουμε διάφορους διατροφικούς όρους, ενώ θα μας απαντήσουν οι ίδιοι σε διάφορα ερωτήματα που έχετε στείλει όλοι εσείς οι ακροατές της εκπομπής.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο Podcast “Όλα είναι δρόμος”  με τους ειδικούς του γραφείου Fitme Nutrime.

08:00 Θα θέλατε ξεκινώντας να μας πείτε για άλλη μια φορά κάποια πράγματα για εσάς και επαγγελματικά που και πως δραστηριοποιείστε;

11:15 Παλιότερα αν δεν κάνω λάθος ήταν διαδεδομένα τα τεστ δυσανεξίας με αποτέλεσμα κάποιοι που τα κάνανε εν συνεχεία αποκλείανε κάποιες διατροφικές ομάδες από την καθημερινή τους διατροφή. Είναι απαραίτητα αυτά τα τεστ ή δεν χρειάζονται;

14:25 Κάποιοι πιστεύουν ότι θα χάσουν κιλά με το τρέξιμο χωρίς όμως να προσέχουν την διατροφή τους. Σε ποσοστιαία μορφή για παράδειγμα και όσον αφορά το χάσιμο βάρους πόσο θα έβαζες επί τις εκατό την διατροφή και πόσο το τρέξιμο; Βοηθάει το τρέξιμο στο αδυνάτισμα;

20:15 Είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα διατροφής;

24:35 Θα δούμε κάποια διαφορά αν παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής ενώ δεν τα χρειαζόμαστε;

26:50 Βελτιώνει η καφεΐνη την αθλητική απόδοση;

29:00 Έχει κάποιος ανεβασμένα επίπεδα χοληστερίνης. Μπορεί να μειωθεί με την διατροφή και τη γυμναστική;

32:15 Πόσο σημαντικές είναι οι πρωτεΐνες και τα λίπη στην διατροφή του δρομέα;

36:50 Βελτιώνει η κρεατίνη την αθλητική απόδοση;

41:45 Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολύ συχνά τους όρους αντιοξειδωτικά και οξειδωτικό στρες, όπως επίσης και πολύ διαδεδομένα έχουν γίνει και τρόφιμα που αναφέρονται σε αυτούς τους όρους. Τι είναι αυτοί οι όροι και τι σημαίνουν; Μπορείτε να μας εξηγήσετε;

47:30 Μικροθρεπτικά και βιταμίνες – τι ελλείψεις μπορεί να προκύψουν σε έναν δρομέα;

53:05 Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα τζελάκια.

56:35 Πως προσδιορίζετε η εφίδρωση ανά ώρα;

1:01:50 Τι εννοούμε λέγοντας ηλεκτρολύτες;

1:05:40 Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω που και πως μπορεί να σας βρει κάποιος;

Νίκος Γκουτζουρέλας
Facebook Profile: https://www.facebook.com/nikgkoutz

Μαρία Κανάκη
Facebook Profile: https://www.facebook.com/maria.kanaki.12

FITME.NUTRIME: https://fitmenutrime.gr/

Fitme.Nutrime
Βουλγαροκτόνου 8Α – Λάρισα
6949548698
e-mail: info@fitmenutrime.gr

 #################################

Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε στην εταιρεία Athlon στον παρακάτω σύνδεσμο:

T-shirt – Ολα Είναι Δρόμος
Αμάνικο δρομικό μπλουζάκι – Όλα είναι δρόμος

Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Επίσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό oladromos23 έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας Athlon.
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr
website:
http://georgiossavvidis.com/