Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ

Ξεκίνησα τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και για μένα πλέον είναι τρόπος ζωής.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που εντελώς ξαφνικά, πετάγεται η σπίθα που δίνει το έναυσμα να αλλάξεις καταστάσεις στη ζωή σου∙ από τον τρόπο που φιλοσοφείς, μέχρι τον τρόπο που λειτουργείς. Πράγματα που μέχρι εκείνη τη στιγμή φάνταζαν ασήμαντα, απέκτησαν νόημα ενώ άλλα που θεωρούνταν, σημαντικά ξαφνικά γίνονται επουσιώδη.

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τον αθλητισμό. Ως νέο μάλιστα αυτό που με είχε κερδίσει ήταν το ποδόσφαιρο. Ερασιτεχνικά, σε ομάδες και αλάνες της Θεσσαλονίκης. Γδαρμένα πόδια, πρησμένοι αστράγαλοι, μπαταρισμένα χέρια ήταν μια συνήθης εικόνα για εμένα, μιας και όλα τα γήπεδα τότε ήταν με σκληρό χώμα και χαλίκι. Ποδόσφαιρο, ερασιτεχνικά πάντα σε ομάδα έπαιζα μέχρι τα 38 μου.

Γύρω στα 40 μου όμως, το 2012, από το πουθενά, μπήκε το τρέξιμο στη ζωή μου. Στην αρχή απλά, χωρίς πλάνο και τακτική. Χωρίς καθόλου γνώσεις. Χωρίς κάποιο πρόγραμμα. Απλά έτρεχα. Με οδηγό ό,τι διάβαζα από το ίντερνετ και τα περιοδικά, έτρεχα μία, δύο, το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα, συνήθως όταν είχε μάθημα τένις η μεγάλη μου κόρη. Το ευχαριστιόμουν ιδιαίτερα και γι’ αυτό έψαξα το θέμα των αγώνων∙ ημιμαραθώνιοι και μαραθώνιοι.

Περισσότερα

6 WORLD MARATHON MAJORS

Με την συμμετοχή μου σε αυτή τη σειρά των 6 Μαραθωνίων, μέσα από το κλίμα των αγώνων, τους διοργανωτές, τα μέρη, τα ταξίδια, γέμισα συναισθήματα και εικόνες που θα θυμάμαι για πάντα και στάθηκαν ικανά να μου αλλάξουν την ζωή, αλλά και εμένα ως άνθρωπο.

6 World Marathon Majors σε Βερολίνο, Σικάγο, Βοστώνη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και τέλος Τόκυο. Ξεκίνησα στο Βερολίνο στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 και με χρόνο 04:13 και ολοκλήρωσα στο Τόκυο στις 05 Μαρτίου 2023, μια ώρα πιο κάτω στο 03:19!

Έγινα ο 16ος Έλληναςπου κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το εγχείρημα και να γίνει Six Star Finisher και ο πρώτος που το έκανε μέσα σε διάστημα 525 ημερών!


6 τερματισμοί όλοι τόσο διαφορετικοί, σε 6 διαφορετικές πόλεις του κόσμου, αλλά την ίδια στιγμή τόσο κοινοί, αφού σε κάθε έναν από αυτούς τους τερματισμούς ένιωθα τα ίδια απίστευτα συναισθήματα. Αυτά που νιώθουν οι δρομείς κόβοντας το νήμα σε κάθε αγώνα Μαραθωνίου. Συναισθήματα που λούζουν απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το σώμα, προκαλώντας όλα τα κύτταρα να συμμετέχουν σε αυτό το παραλήρημα και προξενούν απερίγραπτη χαρά και ηδονή.

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΜΟΥ

Συνοπτικά τα επιτεύγματα μου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

6 World Marathon Majors (Βερολίνο, Σικάγο, Βοστώνη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τόκυο) και 6 Star Finisher από τις 05 Μαρτίου 2023

Πρώτος μου Μαραθώνιος ο 36ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου 2018

Πρώτος μου Μαραθώνιος στο εξωτερικό, Μαραθώνιος του Εδιμβούργου στις 26 Μαΐου 2019

Γρηγορότερος Μαραθώνιος, Μαραθώνιος του Τόκυο 05 Μαρτίου 2023 – 03h 19′ 54”

Πρώτος μου αγώνας, Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 10 Οκτωβρίου 2015

Πρώτος μου Ultra αγώνας, Αέθλιος Λεβίδι – Αρχ. Νεμέα 62k 08 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτος μου αγώνας άνω των 100 χλμ, Στα χνάρια των ηρώων 102k 01 Αυγούστου 2020 Θεσπιές-Θερμοπύλες

Μεγαλύτερη απόσταση που εχω τρέξει, 11ος Ολύμπιος Δρόμος 180km 18-19 Μαΐου 2023 σε 25h 39΄

 

 

MY PARTNERS