118ο Podcast

Καλεσμένος του Podcast  “Όλα είναι δρόμος”  είναι ο  Ποδολόγος – Ποδίατρος Μάνος Αρβανιτάκης.  Ο Μάνος είναι πτυχιούχος της ποδιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Salford στο Manchester της Αγγλίας, αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret του Εδιμβούργου στην ποδιατρική. Κατά την 10ετή  παραμονή του στην Αγγλία, συνεργάστηκε με μεγάλες κλινικές, αλλά και ποδοσφαιρικές ομάδες όπως την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και επέστρεψε στην Ελλάδα ως ο πρώτος πιστοποιημένος ποδίατρος.

 

Εργάστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο στην Αθήνα ως υπεύθυνος στο Τμήμα Διαβητικού Ποδιού. Το 1999 ίδρυσε το Ποδιατρικό Κέντρο, στην Καισαριανή και λίγα χρόνια αργότερα δημιούργησε δύο ακόμη Ποδιατρικά Κέντρα στο Κολωνάκι και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το 2017 υπήρξε σταθμός στην καριέρα του καθώς και στην εξέλιξη της επιστήμης της Ποδιατρικής στην Ελλάδα, με την δημιουργία τμήματος Ποδιατρικής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Μέχρι και σήμερα υπηρετεί την επιστήμη του με πάθος και πίστη, ως Ποδολόγος – Ποδίατρος, παρέχοντας τις υπηρεσίες του στους ασθενείς του, αλλά και ως καθηγητής, διδάσκοντας τους φοιτητές στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Υπέρμαχος της συνεχούς εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, συνεχίζει την επιμόρφωσή του στο πανεπιστήμιο της Μάλτας, στο οποίο κάνει το διδακτορικό του.

Είναι πρόεδρος του Eλληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων – Ποδολόγων Ελλάδος και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ως ποδίατρος με τις ομάδες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ενώ σήμερα συνεργάζεται και είναι μέρος του ιατρικού επιτελείου της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ.

Ο Μάνος Αρβανιτάκης ασχολείται από μικρός στον αθλητισμό κάνοντας πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το άθλημα Brazilian Jiu Jitsu με συμμετοχή και διακρίσεις σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο ποδολόγος – ποδίατρος Μάνος Αρβανιτάκης, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα και τις παθήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι αθλητές στα κάτω άκρα και πόσο αυτά μπορούν να επηρεάσουν τις επιδόσεις τους, θα μας μιλήσει για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η έγκαιρη θεραπεία, στην δημιουργία δυνατών αθλητών με επιδόσεις και με λιγότερους τραυματισμούς.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο  Podcast “Όλα είναι δρόμος”  με  Ποδολόγο – Ποδίατρο Μάνο Αρβανιτάκη.

11:49 Μάνο επειδή γνωρίζω πως η εμπειρία σου είναι μεγάλη και έχεις πολλές παραστάσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μπορείς να μας πεις λίγα πράγματα για σένα και με την ενασχόληση σου;

17:00 Τι είναι η ποδιατρική;

19:08 Μάνο ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό;

22:28 Μάνο είδα το βιογραφικό σου και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την εμπειρία σου και αυτά που έχεις κάνει που συμπεριλαμβάνουν 10 χρόνια σπουδών. Μάλιστα από ότι είδα μεταξύ των άλλων είχες συνεργασίες και με τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα όπως για 7 χρόνια με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά και για 2 χρόνια συνεργασία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για αυτές σου τις συνεργασίες;

27:21 Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα καταπόνησης στα πόδια ενός δρομέα και ποια τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται;

29:19 Εκτός των μυϊκών τραυματισμών κάποια από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δρομείς είναι οι φουσκάλες και τα μαύρα νύχια, κάτι που τα συναντάμε πολύ συχνά στις μεγάλες αποστάσεις και ειδικότερα στις υπεραποστάσεις. Αλήθεια τι έχεις να μας πεις για αυτά;

30:55 Τι προκαλεί το μαύρισμα των νυχιών;

34:57 Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό των μαύρων νυχιών αλλά και των φουσκαλών;

39:15 Ποια είναι γενικά τα προβλήματα που έχουμε στα νύχια μας;

42:06 Πως επιλέγουμε αθλητικά παπούτσια; Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας;

47:35 Χρειαζόμαστε εξατομικευμένους πάτους παπουτσιών; Είναι για όλους; Πότε βάζουμε ορθωτικά;

51:14 Είναι απαραίτητο το πελματογράφημα;

57:47 Από τι υλικά αποτελούνται αυτοί οι πάτοι; Είδα σε ένα από τα βιντεάκια σου ότι είχανε διάφορα στρώματα υλικών και ότι τα κατασκευάζετε εσείς. Έτσι δεν είναι;

01:06:13 Βοηθάνε τα ορθωτικά πέλματα στην θεραπεία της πελματιαίας απονευρωσίτιδας;

01:10:33 Πόσο σημαντικές είναι οι κάλτσες για τους δρομείς;

01:12:52 Τι είναι οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης και πόσο βοηθάνε ή όχι τον δρομέα;

01:14:25 Και μιας και μπήκαμε τώρα στο καλοκαίρι η ζέστη, ο ήλιος, τα ανοιχτά παπούτσια, η άμμος στις παραλίες, ο ιδρώτας, ταλαιπωρούν τα πόδια μας ακόμα περισσότερο. Γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη η καθημερινή φροντίδα των ποδιών μας;

01:16:50 Κλείνοντας, θα ήθελα να σε ρωτήσω που και πως μπορεί να σε βρει κάποιος και γενικά τι υπηρεσίες προσφέρετε;


Μάνος Αρβανιτάκης

Εθνικής Αντιστάσεως 121, Καισαριανή (πλησίον Κάραβελ),  Αθήνα 161 22
Ποδίατρος – Queen Margaret University College Edinburgh Phd in podiatry
Τηλ: +30 210 7258116
http://podiatrikokentro.gr/
Facebook Profile
Instαgram Profile

##################################
Αγορά βιβλίου Όλα είναι δρόμος
Φυσικό βιβλίο
Audio Book
Δωρεάν μεταφορικά για εντός Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τη λέξη olaeinaidromos

#################################

Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε μέσα από το σάϊτ www.olaeinaidromos.gr ή από τον παρακάτω σύνδεσμο:

T-shirt – Ολα Είναι Δρόμος
Αμάνικο δρομικό μπλουζάκι – Όλα είναι δρόμος

Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Επίσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό oladromos23 έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας Athlon.
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr