84ο Podcast

Καλεσμένος του Podcast  “Όλα είναι δρόμος”  είναι ο πρωταθλητής ορεινού τρεξίματος και Μαραθωνίου, Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

 

 

Ο Δημήτρης, είναι διεθνής αθλητής, Νικητής Παγκοσμίου κυπέλλου Ορεινού τρεξίματος, Βαλκανιονίκης, πρωταθλητής Ελλάδος σε Μαραθώνιο ( και ορεινό τρέξιμο).

Με τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον κλασικό αθλητισμό της χώρας μας έχει κερδίσει δύο φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου το 2009 και το 2011, ενώ άλλες 6 φορές έχει έρθει 2ος και μια φορά 3ος, όλες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών με καλύτερο επίδοση το 2:19’:17’’.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς πολυήμερους και απαιτητικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος και έχει κερδίσει 6 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος,  7 φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Skyrunning και 5 φορές ήταν νικητής του διεθνή αγώνα Olympus Marathon και άλλες τόσες στο επίσης απαιτητικό και ανταγωνιστικό Ζαγόρι Race των 80χλμ. Πέραν των άλλων διακρίσεων του, το 2013 έχει κερδίσει στον μαραθώνιο του Σινικού τοίχους (κατέχει ακόμα και σήμερα το ρεκόρ διαδρομής) , αλλά και το 8ήμερο Trans Alpine Run
   
Στο ορεινό τρέξιμο έχει αναδειχθεί 1ος και 2ος σε Παγκόσμιο Κύπελλο, στον Όλυμπο το 2018 και την Μαδέιρα της Πορτογαλίας το 2016 αντίστοιχα, ενώ έχει αρκετές πρώτες θέσεις σε πολλούς αγώνες μεσαίας και μεγάλης απόστασης σε όλον τον κόσμο.

Στην πλούσια αθλητική του καριέρα έχει υπάρξει επίσης και Πρωταθλητής Κωπηλασίας με συμμετοχές και διακρίσεις με την Εθνική ομάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Aγώνες και λοιπές διεθνείς συναντήσεις.

Ο Δημήτρης είναι τελειόφοιτος Αθλητικών Επιστημών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου,  πιστοποιημένος Sports Nutrition Specialist και επίσης εισηγητής σε σεμινάρια και σχολές ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπηρετεί στο Π.Ν. από το 1997 και έχει ολοκληρώσει την βασική και επιχειρησιακή εκπαίδευση των ΟΥΚ, καθώς και την βασική εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών.

Με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αφού θα αναφερθούμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που ο ίδιος έχει τρέξει συνολικά 17 φορές, στην διαδρομή και τα σημεία κλειδιά αυτής, στην διατροφή πριν τον αγώνα, ενώ θα μας απαντήσει ο ίδιος σε διάφορα ερωτήματα που έχετε στείλει όλοι εσείς οι ακροατές της εκπομπής.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο  Podcast “Όλα είναι δρόμος”  με τον  δρομέα και προπονητή  Δημήτρη Θεοδωρακάκο.

09:10 Δημήτρη θα ήθελες να μας μιλήσεις για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας;

13:10 Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για παράδειγμα τι θα ήταν καλό να κάναμε ή να αποφεύγαμε την εβδομάδα πριν τον αγώνα; Επίσης εδώ έχω και μια γενική ερώτηση από έναν ακροατή που λέει: Η διατροφή κάποιες μέρες πριν από τον αγώνα πόσο σημαντική είναι?

24:37 Θέλεις να μας αναλύσεις την διαδρομή του αγώνα;

31:08 Κάποιες συμβουλές για το πως να διαχειριστεί κάποιος τις ανηφόρες;

34:35 Ποιο είναι το σημείο κλειδί του αγώνα;

35:10 Ενεργειακά τι θα συμβούλευες για την διάρκεια του αγώνα;

36:53 Οπότε σαν μια γενική οδηγία τι θα συμβούλευες έναν επίδοξο Μαραθωνοδρόμο;

39:51 Υπήρξε κάποια φορά που έτρεξες στην Αθήνα με άσχημες καιρικές συνθήκες;

40:40 Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσει κανείς κωπηλασία και τρέξιμο, είτε σε άσφαλτο, είτε trail;

43:25 Κάνεις cross training; Εάν ναι, ποιες δραστηριότητες επιλέγει ως cross training και γιατί;

45:20 Πόσο το βουνό μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα στην άσφαλτο και το ανάποδο;

48:25 Πόσα είναι τα ποιο πολλά χιλιόμετρα που έχει τρέξει;

51:03 Πώς του φάνηκε ο αυθεντικός μαραθώνιος σε σχέση με τους αγώνες βουνού που κάνει;

52:06 Πως αντιμετωπίζει ένας αθλητής το άδειασμα σε ένα αγώνα ultra;

54:17 Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στα οποία ένας δρομέας που θέλει να ασχοληθεί με το ορεινό τρέξιμο θα πρέπει να δώσει προσοχή;

57:05 Πως είναι η μετάβαση από το βουνό σε ένα αγώνα δρόμου ή το  ανάποδο; Ποια η διαδικασία; Ποια απόσταση για αρχάριους για μετάβαση σε βουνό;

01:00:14 Είναι διαφορετική η προπόνηση ενός αθλητή που ασχολείται μόνο με το ορεινό τρέξιμο με αυτή ενός αθλητή που ασχολείται μόνο με τρέξιμο στον δρόμο; Για να μπορέσει ο δρομέας να προετοιμαστεί και να ασχοληθεί με το ορεινό τρέξιμο πρέπει να ακολουθήσει κάποιες ειδικές προπονητικές μεθόδους;

01:02:27 Ρώτησε σε παρακαλώ πώς θα βελτιώσω την vo2max. Είμαι 63 ετών, τρέχω τα 10 χλμ σε 57 λεπτά και έχω vo2max 35. Επίσης βοηθάει αν τρέχω με βάρη στα πόδια;

01:04:43 Ποιες ιατρικές εξετάσεις και πόσο συχνά τις κάνει;

01:06:12 Θέματα που άπτονται της διατροφής του. πχ τι τρώει; Βιταμίνες, πρωτεΐνες κτλ

01:07:40 Υπάρχει ιδανικό βάρος για έναν δρομέα trail; Ποιος είναι ο ιδανικός σωματότυπος; Την σχέση του σωματικού βάρους με την δρομική προπόνηση, τις επιπτώσεις στο σώμα και το ιδανικό βάρος ανά ύψος για έναν ερασιτέχνη δρομέα.

01:09:40 Πως αντιμετωπίζει το recovery μετά από ένα αγώνα ultra;

01:12:45 Έχεις να μοιραστείς μαζί μας κάποια tips και κάποιες συμβουλές για το πώς θα μπορέσει κάποιος να συνδυάσει αθλητισμό, καθημερινότητα, δουλειά και ενδεχομένως οικογένεια;

01:15:00 Ποιον αγώνα βουνού θα ήθελε να τρέξει στο μέλλον; Επόμενους αγώνες που θα τρέξεις; Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

#################################

Τα μπλουζάκια του Podcast μπορείτε να τα βρείτε στην εταιρεία Athlon στον παρακάτω σύνδεσμο:

T-shirt – Ολα Είναι Δρόμος
Αμάνικο δρομικό μπλουζάκι – Όλα είναι δρόμος

Τα μπλουζάκια είναι All Over Print, θα μπορείτε να έχετε ο καθένας το δικό του ονοματεπώνυμο στο πίσω μέρος, ενώ το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ότι καλύτερο για δρομείς, με τεχνολογία Dry-Fit και Cool Max.

Επίσης χρησιμοποιώντας τον κωδικό oladromos23 έχετε έκπτωση 10% σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας Athlon.
————————-
Όλα είναι δρόμος:
Facebook Page
Instagram
website:
https://olaeinaidromos.gr
website:
http://georgiossavvidis.com/